Παραλίες

Παραλία Κολώνα

H παραλία Κολώνα ή οι παραλίες στην Κολώνα είναι από τα πιο όμορφα του Αιγαίου και μάλιστα και οι δύο πλευρές της παραλίας είναι προστατευμένες από τον αέρα σε αντίθεση με αντίστοιχα τοπία σε άλλα νησιά. Όλη η περιοχή της Κολώνας είναι μαγική. Για να φτάσει κανείς στην παραλία Κολώνα πρέπει να διανύσει έναν δύσκολο χωματόδρομο που ξεκινάει ακριβώς από την δεξιά πλευρά στην παραλία Απόκρουση ή να έρθει με σκάφος ή θαλάσσιο ταξί από τον Μέριχα.

Παραλία Κουρί Ζογκάκι

Παραλίες Κουρί και Ζογκάκι. Δύο παραλίες η μία δίπλα στην άλλη σε ένα εξαιρετικό τοπίο της Κύθνου με ακρωτήρια και νησάκια που θυμίζουν φιόρδ. Μετά την παραλία Κουρί είναι η Νάουσα και ο Άγιος Στέφανος, ενώ πριν το Ζογκάκι, η παραλία στις Λεύκες. Οι δίδυμες παραλίες Κουρί και Ζογκάκι είναι αμμουδερές και έχουν και μερικά δεντράκια για σκιά. Επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα μικρό δρομάκι και μερικά σκαλάκια.

Παραλία Γιαλός Μέριχα

Δεν είναι σπάνιο για τις Κυκλάδες να υπάρχουν πανέμορφες παραλίες ακριβώς δίπλα στα λιμάνια των νησιών. Σε παρά πολλά νησιά όπως και στην Κύθνο συναντάμε το ίδιο φαινόμενο. Συνήθως αυτές οι κοντινές στην πόλη-λιμάνι παραλίες ονομάζονται και Γιαλός. Έτσι και ο Μέριχας, το λιμάνι της Κύθνου έχει τον Γιαλό του. Μια μικρή πανέμορφη παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι ακριβώς δίπλα στον πολυσύχναστο οικισμό.

Παραλία Αλύκη

Η Παραλία Αλυκή είναι μια υπέροχη παραλία σε ένα άγριο τοπίο στην νότια Κύθνο. Στην παραλία δεν υπάρχουν δέντρα ή οτιδήποτε άλλο. Είστε μόνο εσείς το γαλαζοπράσινο του Αιγαίου, το μπλέ του ουρανού και το γυμνό τοπίο με τις ξερολιθιές. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και κατεβείτε τον δύσκολο χωματόδρομο που θα βρείτε στα δεξιά σας, λίγο πριν από τον Άγιο Δημήτριο.

Παραλία Άγιος Δημήτριος

Η παραλία Άγιος Δημήτριος βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό που είναι ο νοτιότερος της Κύθνου και ο πιο απομακρυσμένος από την Χώρα και το λιμάνι του Μέριχα. Καθώς οι παραλίες της Κύθνου οι περισσότερες είναι λίγο πολύ ίδιες, το ίδιο μοτίβο θα βρείτε και στην παραλία στον Άγιο Δημήτριο. Μεγάλα αλμυρίκια, τεράστια αμμουδερή παραλία και μερικά μαγαζάκια για τα απαραίτητα συνθέτουν το σκηνικό και στην Παραλία στον Άγιο Δημήτριο. Ενδιαφέρον έχουν και οι βραχώδεις σχηματισμοί στο λιμανάκι του οικισμού, ενώ πολύ όμορφη είναι και η παραλία Αλυκή που θα συναντήσετε πριν την είσοδο του οικισμού του Αγίου Δημητρίου.

Παραλία Λεύκες

Η παραλία Λεύκες βρίσκεται στην πολύ κοντά στην Δρυοπίδα και είναι μια υπέροχη παραλία με άμμο και βότσαλο. Στον οικισμό υπάρχουν έντονα τα σημάδια του μεταλλευτικού παρελθόντος της Κύθνου. Στην παραλία στις Λεύκες υπάρχουν μερικά αρμυρίκια όπως και στις περισσότερες παραλίες της Κύθνου, που θα σας προσφέρουν την απαραίτητη σκιά. Κοντά στις Λεύκες βρίσκονται οι παραλίες του Σιφνιού και οι παραλίες Ζογκάκι και Κουρί, που μπορείτε να τις εξερευνήσετε και με τα πόδια αν έχετε περιπατητική διάθεση

Παραλία Επισκοπή

Η Επισκοπή είναι ένας πανέμορφος όρμος με πολλά αλμυρίκια που θα τον βρείτε στον δρόμο Μέριχας-Χώρα σε μικρή απόσταση μόλις αφήσετε τον Μέριχα. Η παραλία Επισκοπή είναι από τις πιο πολυσύχναστες της Κύθνου και η αγαπημένη παραλία των νέων. Η παραλία στην Επισκοπή είναι αμμουδερή και αν καθίσετε μέχρι αργά θα δείτε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Κύθνο.

Παραλία Μαρτινάκια

Τα Μαρτινάκια είναι μια μικρή παραλία με μερικά αλμυρίκια ακριβώς δίπλα στον Μέριχα, 5 λεπτά με τα πόδια. Από τα Μαρτινάκια βλέπει κανείς την άκρη του Μέριχα και στο λιμάνι της Κύθνου, τα πλοία να έρχονται, να δένουν και να φεύγουν.Σήμερα τα Μαρτινάκια έχουν γίνει ένας κανονικός οικισμός. Παρόλα αυτά παραμένουν αξιολάτρευτα, δύο βήματα από το λιμάνι της Κύθνου, ιδανικά για όσους δεν τους αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις.

Παραλία Φυκιάδα

Η παραλία Φυκιάδα είναι μια ακόμη από τις υπέροχες παραλίες της Κύθνου. Θα την βρείτε δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγεί από την Απόκρουση στην παραλία Κολώνα. Η Φυκιάδα είναι μια από τις πολλές ευχάριστες εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η Κύθνος στο κάθε βήμα σου. Πηγαίνεις αμέριμνος για να βρεις την πολυφωτογραφημένη Κολώνα και ακριβώς λίγα μέτρα πιο πριν αντικρίζεις αυτή την ομορφιά. Η Παραλία Φυκιάδα είναι μια μεγάλη χρυσή αμμουδιά σε ένα υπέροχο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο ευτυχώς ακόμη παρθένο. Στην αριστερή άκρη της παραλίας υπάρχει ένα μπαράκι για τα απαραίτητα.

Παραλία Απόκρουση

Η παραλία απόκρουση μέχρι το 2012 δεν είχε ξαπλώστρες και ομπρέλες το μόνο που θα βρείτε εκεί είναι κανά δύο μαγαζάκια για τα απαραίτητα. Στην δεξιά πλευρά της παραλίας ξεκινάει ένας πολύ κακός χωματόδρομος που οδηγεί σε ένα ακόμη μαγευτικό τοπίο της Κύθνου, τις παραλίες στην Κολώνα. Παρόλο που η παραλία Κολώνα είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Κύθνου, μιας και είναι πράγματι ένα εντυπωσιακό τοπίο, σίγουρα είναι ότι η Απόκρουση είναι μια από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στην Κύθνο, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Παραλία Αντώνηδες

Η παραλία δύο Αντώνηδες στην περιοχή της Παναγιάς της Κανάλας δεν είναι τόσο γνωστή. Όμως είναι μια πανέμορφη παραλία της Κύθνου που αξίζει την επίσκεψη σας. Τουλάχιστον αξίζει τον κόπο για αυτούς που τους αρέσει η εξερεύνηση. Η Παναγιά η Κανάλα είναι χτισμένη μέσα σε ένα πευκοδάσος πάνω σε ένα ακρωτήρι. Στην μια πλευρά του ακρωτηρίου υπάρχει η παραλία μεγάλη άμμος της Κανάλας, ενώ στην πίσω πιο αθέατη πλευρά του ακρωτηρίου, υπάρχει η παραλία Αντώνηδες που είναι ένας μικρός προστατευμένος όρμος με μερικά αλμυρίκια.

Παραλία Σχοινάρι

Το Σχοινάρι είναι ένας μικρός οικισμός πολύ κοντά στα Λουτρά της Κύθνου. Αυτός ο οικισμός διαθέτει και την ομώνυμη μικρή παραλία. Η Παραλία στο Σχοινάρι είναι αμμουδερή και οικογενειακή. Σχεδόν μέσα στην θάλασσα υπάρχουν αλμυρίκια, ενώ τριγύρω στον μικρό κόλπο υπάρχουν κι άλλα δέντρα. Έτσι το Σχοινάρι φαίνεται σαν μια πράσινη όαση σε σχέση με το υπόλοιπο ξερό τοπίο του νησιού.

Παραλία Αγίας Ειρήνης

Στον πανέμορφο κόλπο της Αγίας Ειρήνης της Κύθνου που βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, υπάρχει και ο κουκλίστικος ομώνυμος οικισμός, αλλά και μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, από τις πιο απάνεμες της Κύθνου. Στην Αγία Ειρήνη θα πάτε ακολουθώντας τον δρόμο στην δεξιά πλευρά των Λουτρών. Η Θέα του κόλπου είναι υπέροχη. Στην παραλία της Αγίας Ειρήνης θα βρείτε όλα τα απαραίτητα ενώ στην παραλία υπάρχουν πολλά μεγάλα αλμυρίκια.

Παραλία Μεγάλη Άμμος Κάναλος

Ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα της η παραλία μεγάλη Άμμος της Κανάλας είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία στον οικισμό που βρίσκεται η περίφημη Παναγιά η Κανάλα. Είναι μια πανέμορφη παραλία, ενώ μπορείτε να κολυμπήσετε και στα βράχια που βρίσκονται κάτω από τον πευκόφυτο λόφο που βρίσκεται η Παναγιά η Κανάλα.Η Μεγάλη Αμμός της Παναγιάς της Κανάλας είναι μια παραλία που πρέπει να πάτε οπωσδήποτε κατά την επίσκεψη σας στην Κύθνο και να την συνδυάσετε με περιήγηση στην γύρω περιοχή. Στην αριστερή πλευρά του οικισμού υπάρχει άλλη μια παραλία που αξίζει την επίσκεψη σας, η παραλία Αντώνηδες.

Παραλία Λουτρά

Τα Λουτρά στην Κύθνο εκτός από το ότι είναι ο πιο δημοφιλής παραθαλάσσιος οικισμός, εκτός από το ότι διαθέτουν τις θερμές ιαματικές πηγές, έχουν και μια πολύ ωραία παραλία. Τα Λουτρά διαθέτουν και αγκυροβόλιο για σκάφη αναψυχής, εκτός των άλλων. Αν σε αυτό προσθέσετε το γεγονός ότι μια από τις θερμές πηγές της τρέχει ελεύθερα και εντελώς δωρεάν στην δεξιά πλευρά της παραλίας στα Λουτρά, τότε δεν θέλει ρώτημα ότι η παραλία στα Λουτρά είναι μια από τις παραλίες της Κύθνου που επιβάλλετε να κολυμπήσετε. Στην παραλία στα Λουτρά βέβαια μπορείτε να πιείτε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας, όπως και να φάτε σε ένα από τα καταπληκτικά μαγαζάκια πάνω στην άμμο της παραλίας στην αριστερή της πλευρά κοντά στην μαρίνα.