Φιλοσοφία

H φιλοσοφία του Συγκροτήματος

H φιλοσοφία του Συγκροτήματος

Με θέα το απέραντο γαλάζιο, χτισμένο στη γη των Κυκλάδων, το συγκρότημα Παραδοσιακών Κατοικιών «Βαθυσθέα», αποτελεί μία ανεπανάληπτη έκπληξη για κάθε επισκέπτη του.

Έξι υπόσκαφες παραδοσιακές Κυκλαδίτικες κατοικίες, ένα άνετο κρεβάτι με στρώμα Simmons Treca σε καθεμία από αυτές, ηρεμία, μια υπέροχη θέα και πολλά αστέρια έτοιμα να τα απολαύσετε από τις ελαφρώς φωτισμένες με κεριά βεράντες μας… πίνοντας ένα κρύο  ποτήρι λευκό κρασί.

Ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε ένα συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών όπου η διαμονή δεν περιορίζεται στην κατοικία που διαμένει ο επισκέπτης, αλλά που να επεκτείνεται στις ευρύχωρες Βεράντες των κατοικιών έτσι ο επισκέπτης να απολαμβάνει   καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τη μοναδική θέα του Αιγαίου Πελάγους χαλαρώνοντας σε μια σεζ λογνκ.

Εάν σας γοητεύει αυτή η φιλοσοφία, θα νιώθετε σαν στο σπίτι σας στο «Βαθυσθέα»

Φιλοσοφία Κατασκευής

Φιλοσοφία Κατασκευής

Οι 6 Παραδοσιακές κατοικίες μας, έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό για να προσφέρουν στους επισκέπτες μας τη μοναδική θέα της θάλασσας .

Οι παραδοσιακές κατοικίες είναι όλες χτισμένες με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, που με την πρωτοτυπία της έχει δώσεις στις Κυκλάδες φήμη πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και είναι ενταγμένες στη λιτή και απέριττη ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου.

Η κατασκευή των κατοικιών έγινε με κυκλαδίτικη τοπική πέτρα η οποία συλλέχθηκε από το οικόπεδο στο οποίο αυτές έχουν χτιστεί καθώς και πέτρα από άλλα σημεία από το νησί της Κύθνου. Οι όγκοι των κατοικιών, χωνεύονται στη γη με στόχο την ένταξή τους στη φυσιογνωμία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα και τη βιοκλιματική ωφέλεια από τη σταθερή θερμοκρασία του φυσικού εδάφους.

Η φύτευση και η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου των κατοικιών έγινε με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθώς η επιλογή των φυτών έγινε αποκλειστικά από τη ντόπια χλωρίδα και αφορά  φυτά είτε ξερικά είτε χαμηλής κατανάλωσης νερού.

O φωτισμός των εξωτερικών χώρων έγινε με ιδιαίτερη προσοχή χρησιμοποιώντας απαλό φως τόσο για να εξοικονομηθεί η ενέργεια όσο και για να διατηρηθεί η σεμνότητα του χώρου.

Ξενοδοχείο στην Κύθνο

Φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον

Φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον

H δόμηση του συγκροτήματος «Βαθυσθέα» κρύβει μία φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον και στοχεύει στην κατανάλωση των όσο το δυνατόν λιγότερων ενεργειακών πόρων.

Για το λόγο αυτό έχει κατασκευαστεί μία δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού που εξυπηρετεί τις ανάγκες ποτίσματος και καθαριότητας.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης στους υπαίθριους χώρους και τους χώρους στάθμευσης όπου η χρήση δυνατού φωτισμού δεν είναι απαραίτητη.

Τέλος, και με στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, στα μπάνια έχουν τοποθετηθεί ειδικές μπαταρίες εξοικονόμησης νερού.

Η συνεισφορά του συγκροτήματος προς το περιβάλλον δεν τελειώνει εκεί. Ακολουθούνται πρακτικές ανακύκλωσης τόσο από τη διοίκηση όσο και από το προσωπικό του «Βαθυσθέα» ενώ μέρος των απορριμμάτων συλλέγεται και στη συνέχεια κομποστοποιείται.